Obecně a stručně o minerálech

16.07.2012 16:33

Obecně a stručně o minerálech:

Očištění po každém použití opláchnout pod tekoucí studenou vodou několik minut (např. v misce), nabíjení – v misce (ne umělohmotné) s křišťálem nebo na přímém slunci a při úplňku (dle druhu kamene), uchovávání – na vhodném místě např. v misce (ne umělohmotné)nejlépe s křišťálem na intenzivním denním světle (dle druhu kamenů-bez přímého oslunění). Obecně kameny, které nesnášejí nabíjení na přímém slunci nejlépe nabíjíme dva dny před a za úplňku – nejlépe, pokud jsou měsíčním světlem a světlem hvězd přímo osvětleny. Pokud kámen delší dobu nepoužíváme, postupně se dobije, neboť univerzální energie a energie měsíce prostupuje vším. Nejsilnější očistu a nabití kamene pokud je třeba můžete provést také zakopáním asi 10cm do volné půdy na vhodném místě (ne do negativních patogenních zón) cca na týden.

Kameny obecně – Kameny vyzařují  i pohlcují  jemnohmotnou energii – zjednodušeně řečeno vyzařují pozitivní a pohlcují negativní energii. Aby se tyto příznivé účinky zachovaly, je nutné pravidelně kameny čistit od negativní energie a dobíjet je dle druhu kamene. Přestože přírodní kameny mají léčivé účinky na tělo i duši, je nutný jistý respekt, při léčení a očišťování mohou z podvědomí vynést nedořešené záležitosti někdy i neočekávaným způsobem, který nemusí být  vždy příjemný - asi tak jaká někdy pravda může být. Ikdyž kameny jsou považovány za neživé, není to tak docela pravda, vyplatí se přistupovat k nim jako k živým energiím! Jedině totiž pak vám kameny mohou poskytnout své pozitivní účinky.

                Kameny nejsou „dobré“ a „zlé“ – to co nám mohou poskytnout záleží totiž pouze a jen na našem záměru! V žádném případě je nepoužívejte s negativními myšlenkami a úmysly!!!

Pokud od nich něco očekáváme – cokoliv,  přát si jen v pozitivním tvaru např. vyléčení nemoci, štěstí v životě či obchodu, ochranu, posílení , odpoutání, harmonii ve vztahu, lásku (lásku jen  obecně pro sebe nebo pro někoho blízkého, ale  nikdy ne lásku od konkrétního člověka např. aby mě miloval Karel – jedná se o ovlivňování této osoby a to je svou podstatou negativní úmysl). Nikdy nepoužívat své přání v negativním tvaru např.: aby mi NIkdo NEuškodil, aby mě NEpotkalo nic zlého atd, zjednodušeně řečeno kameny neznají slovní negace, takže vám zprostředkují toto přání bez NE!

Léčivé účinky – Kameny jsou podpůrné alternativní prostředky a sami o sobě z hlediska klasické medicíny nenahrazují  samotnou léčbu nemocí.