Barevné působení kamenů

16.07.2012 16:35
Barevný vliv kamenů :

Červené kameny (např. rubín, granát)– aktivují psychicky oslabenou potenci. Energeticky červená barva pomáhá orgánům spojených s první čakrou, stupňují vitalitu, temperament, zdravou sexuální odvahu, jejich červená barva podněcuje pohyb, životní sílu a radost. Obecně podporují harmonizaci 1.čakry (kořenové).

Oranžové kameny (např. karneol)– aktivují funkci jater a sleziny, mírní ledvinová onemocnění včetně močového měchýře. Podporují radost, veselost, uvolněnost, klid, vyrovnanost, osvobozují od přehnané odpovědnosti. Obecně podporují 2. a 3. čakru (čakry břicha).

Žluté kameny (např. citrín )– tlumí stres, strach a řeší různé žaludeční problémy. Ovlivňují mentální vědomí a nervy, dodávají radost do života a vyrovnanost, odstraňují strach a obavy ze seznamování. Obecně podporují harmonizaci 3.čakry (solaru plexus).

Zelené kameny (např. malachit) regenerace plic, léčí astma a alergie (většina alergií je způsobena psychickými zábranami, které jsou nejčastější příčinou), podporují zdraví, nadbytek a vyváženost, zprostředkovávají klid a pomáhají překonávat změny. Zelená je barva léčení obecně a je spojena se srdeční 4.čakrou.

Růžové kameny (např.růženín) – probouzí lásku, sebelásku, něhu a sebeúctu, odpuštění. Obecně harmonizují srdeční 4.čakru.

Modré kameny: upravují naše smyslové vnímání. Pomáhá při onemocnění dýchacích cest, při virózách a chřipkách obecně. Jasný rozum ve stáří.

Světle modré kameny (např. tyrkys) - podporují spirituální bdělost a pozitivně působí na 5. čakru (krční), která je hlavní komunikační čakrou.

Tmavě modré kameny (např. lapis lazuli) vyzařují ochranu a sílu, podporují 6. čakru (čelní) a intuici.

Fialové kameny (např. ametyst) oživují duši a duchovní prožitek,  podporují duchovní vývoj a propojení s univerzem, harmonizují korunní 7.čakru

Bílé kameny – očišťují tělo, symbolizují spokojenost, upřímnost, duchovní čistotu a neměnnost.

Černé kameny ochraňují auru, napomáhají koncentraci, podporují ctižádost a přesnost.